Možda osećate da je vreme da nešto promenite u svom životu, ali nemate dovoljno hrabrosti, istrajnosti i snage? I onda nastavljate svojim utabanim stazama realnosti, ophrvani teretom svakodnevnih obaveza.

Ili, možda verujete da niste dovoljno sposobni, dobri, istrajni, vredni ljubavi I pažnje?

Ne znate tačno gde bi ste otišli i šta bi ste sada radili. Samo osećate da ste jako, jako umorni…

Toliko obaveza, toliko uloga…Teret Vam se nekad učini prevelik…

Možda ste zarobljeni na poslu od koga vam je muka i koga mrzite, jer je sigurnost jedini končić koji vas drži za to mesto? Šta je sa vašim doprinosom, povezanošću, mogućnošću za razvoj, sa raznovrsnošću koju vam taj posao nudi?…Ponedeljak ujutru je za vas noćna mora…

Možda se najveći deo vremena osećate tužno, frustrirano, dezorijentisano, uskraćeno, bez svrhe?

Možda ste ‘’zaglavljeni’’ u procesu donošenja neke važne odluke, ne vidite izlaz, osećate kao da ste klackalici odluka da li otići ili ostati i istrajati bez obzira što vam je teško? Ne možete da izađete iz ‘’crno-belog’’ okvira razmišljanja – uvek vidite samo dve ‘’ili – ili’’ opcije?

Ili se nalazite u braku u kome plačete kad vas niko ne vidi? Osećate li i dalje povezanost i ljubav? Možda nemate više prostora za lični rast i razvoj, a uz to se izgubio i osećaj vašeg ličnog značaja.

Da li ste ste postali nezadovoljni u prijateljstvu koje jako dugo traje, ali se mnogo toga promenilo u medjuvremenu. Šta se izgubilo? Koja vaša potreba više nije zadovoljena?

Verovatno imate do sad neostvareni san, od koga Vam srce zatreperi kad pomislite da ga ostvarujete? Od pomisli na koga vam oči zasijaju. I osmeh vam se razlije licem. Ali ga i dalje samo sanjate. Znate li za čime ljudi najviše žale na kraju svog života? Ne za onim što su uradili pa pogrešili, već za onim što su želeli ali nikada nisu pokušali!

Možda se loše razumete sa rođenom decom ili roditeljima, a ne znate ni razlog ni način da to promenite?

Da li možda nosite teret krivice zbog nečega što ste uradili ili niste I ne umete da oprostite sebi?

Ili mnogo toga u životu radite samo zato što morate, iako osećate da se gušite?

Osećate da i ovo može i treba drugačije. Dajte sebi dozvolu da poverujete u to da vaš život može da bude mnogo bolji nego danas.