5 istina koje je važno da prihvatite ako želite promenu u svom životu

OSEĆATE SE LOŠE ?

Za sve one koji žele nešto da promene u svom životu :
Da odmah otvorimo karte – proces promene nije lak.

Korak napred, dva nazad. Česte frustracije. Prepreke. Bolni trenuci. Preispitivanja. Mora da se plati neka cena.

Ali ako se već duže vreme osećate loše, a ništa ne menjate, zapitajte se, koju cenu u U TOM SLUČAJU plaćate.
Stavite na vagu ta dva “računa”, pa izmerite.

Ukoliko shvatite da vas mnogo “košta” da ostanete tu gde jeste, i da tek možete da “platite” zbog toga, evo par pretpostavki koje vam mogu olakšati odluku da započnete proces promene.
Biće vam lakše ako ih prihvatite kao tačne:

– Ljudi MOGU da se menjaju. Ako ste možda imali teško detinjstvo ili kasnija teška iskustva, ta promena će biti duža i teža, ali je izvodljiva.

– Svi mi imamo potrebu da budemo SREĆNI i ISPUNJENI. Možda je ta zdrava potreba zakopana negde duboko u vama, pod teretom kritike, zlostavljanja, podredjivanja, pa mislite da je i nemate. Potrebno je onda malo više “rada i znoja” da se otklone ovi nezdravi slojevi.

– Postoji u nama OTPOR suštinskoj promeni. On je veći što smo duže u jednoj vrsti obrasca razmišljanja i ponašanja. Ako čekamo da se promena sama desi, možemo je nikad ne dočekati. Mi sami moramo svesno preduzeti akciju i odgovornost za svoje poteze.

– Većina nas je sklona da IZBEGAVA BOL. I to je prirodno. Ali bez suočavanja sa nekim bolnim situacijama, ne možemo očekivati da nas taj bol prođe i da nastavimo dalje. Guranje pod tepih i izbegavanje vode ka još većoj patnji.

– Ne postoji JEDAN efikasan pristup pomoći, podrške i motivacije za sve. Nemojte se osujetiti ako vam jedna tehnika ne pomogne. Danas postoji toliko načina za unapređenje kvaliteta života. Probajte, istražujte, kombinujte.

Preduslov svega pomenutog je da znate ŠTA ŽELITE OD ZIVOTA.

Ili bar, za početak, ŠTA JE TO ŠTO VIŠE NE ŽELITE. Onda ćete sami, ili uz pomoć podrške, shvatiti šta želite umesto toga.

Iako retko ili uopšte ne koristim reč MORATI, ovde je ona uputna i smislena: MORATE otkriti šta VAS usrećuje da bi ste mogli da živite kvalitetan život. Tu nema dileme.

Ako ste spremni da preuzmete odgovornost za promenu i prvi korak, a osećate da ne možete sami, javite mi se za pomoć i podršku.