Neka vreme radi za vas

Ko kaže da su srednje godine krizne? Šta vam one dobro mogu doneti, ako odlučite da ih posmatrate na drugačiji način?

Period života koji je negde ’’na sredini puta’’ zapravo može biti najplodonosniji i najbolji period vašeg života. Zašto je to tako?

Sa jedne strane, imate dovoljno životnog iskustva iza sebe iz koga možete izvući mnoge lekcije. Imali ste priliku i da dovoljno dobro upoznate sebe, da shvatite šta je to što ne želite ali još važnije, šta je ono što želite od sebe i od života. Ukoliko ipak to niste shvatili još uvek, sada je pravo vreme za to.

Sa druge strane, pred vama je još značajan niz godina koje bi bilo lepo i dobro da provedete u miru i zadovoljstvu. Dosta vam je jurnjave, udovoljavanja drugima, fokusa na spoljne događaje i reaktivnog života. Sada je vreme da mudro iskoristite sve lekcije koje ste do sada naučili.

Svaka promena je šansa za novi izazov i novo iskustvo, koje obogaćuje naš život. Svaka etapa našeg života sa sobom nosi ne samo probleme i nevolje, nego i prilike i lepe i dobre stvari.

Kažu da se ljudi na kraju života najviše kaju ne zbog onoga što su uradili pa pogrešili, već zbog onoga što su želeli a nisu se usudili da pokušaju. Nemojte sebe dovesti u takvu situaciju.

Danas, u srednjim godinama, kao odgovorna, zrela i mudra osoba, možete sebi omogućiti da promenite način posmatranja svog života i sebe samih, ukoliko niste zadovoljni. Imate priliku da svoju odgovornost iskoristite na najbolji mogući način – preuzimajući svoj život u svoje ruke.

Često to nije tako lako uraditi, niti je brzo. Ali, ukoliko ste nezadovoljni i nesrećni, a ništa ne preduzmete da promenite način posmatranja i delovanja, zapitajte se koju cenu zbog toga plaćate sada i koju cenu ćete tek da platite u budućnosti. Vredi li rizikovati i dozvoliti sebi da oslušnete glas svog srca? Šta je to što možete da dobijete ?

Ako vam je na tom putu potrebna podrška, javite se.